HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Gouden Lijst 2012 uitgereikt
17-09-2012
Boeken van Martha Heesen en Andy Mulligan werden bekroond.
Afgelopen zaterdag is in de Bibliotheek Amsterdam tijdens de vierde Middag van het Kinderboek de Gouden Lijst uitgereikt aan Martha Heesen voor haar boek Bajaar en aan Andy Mulligan voor zijn boek Trash, vertaald doorEsther Ottens, zo bericht de CPNB.

De prijs werd beiden uitgereikt door juryvoorzitter en directeur Stichting Lezen Gerlien van Dalen. Het juryrapport over Bajaar: ‘Dit mooie, ingetogen, verstilde verhaal, waarin het leven tot stilstand is gekomen in afwachting van die ene brief, is een hoogtepunt in het omvangrijke oeuvre van Martha Heesen’, en over Trash: ‘Het verhaal is meeslepend, aangrijpend en blijft tot het einde toe spannend… het is knap hoe Mulligan hoop biedt zonder de uitzichtloze werkelijkheid al te veel geweld aan te doen. Hij weet de balans perfect te bewaren en moraliseert niet.’

De Gouden Lijst is bedoeld om de kloof te dichten tussen de Gouden Griffel (tot twaalf jaar) en de Dioraphte Jongerenliteratuur Prijs (vanaf vijftien jaar). De prijs wordt toegekend door de Stichting CPNB, op voordracht van de Griffeljury.


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie