HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Bibliotheek op het station viert vrijdag verjaardag
17-09-2012
Bij de viering worden 500 proefabonnementen weggegeven.
Aanstaande vrijdag 21 september wordt gevierd dat een jaar geleden in Haarlem de eerste Bibliotheek op het station officieel van start ging. Sinds die tijd trok de bibliotheekvoorziening bij de rails bijna 45.000 bezoekers en werden er meer dan 15.000 materialen geleend.

Op de eerste verjaardag wordt er tijdens de ochtendspits op perron 3-6 koffie en thee geserveerd en gaat het verstrekken van 500 gratis proefabonnementen van start, voor bestaande leden zijn er cadeaus. Ook de rest van de dag is het feest: om 15.00 uur begint de borrel, tot 18.30 uur zijn Susan Smit en de Liefdespanters (Jan Heemskerk en Marcel Langedijk) van de partij en vertellen verhalen en voeren discussies rondom de thema’s liefde, koken, voorspel, emoties, spiritualiteit en versieren.

Een flyer van het evenement is hier te downloaden. Zie ook dit eerdere bericht.

Op 8 augustus bestond de Bibliotheek op het station precies een jaar. Op het weblog de reisbibliotheek maakt Dick van Tol van ProBiblio de balans op na (bijna) een jaar. Per 31 juli 2012 was het aantal leden 797, volgens Van Tol 73% van het beoogde aantal leden (1090). Het werven van nieuwe leden heeft dan ook prioriteit, zo stelt Van Tol. De nieuwe ijkdatum is 1 februari 2013, anderhalf jaar na opening; wanneer de Bibliotheek op het station ruim 1300 leden moet hebben. Een steekproef onder 380 bezoekers van station Haarlem heeft uitgewezen dat ruim de helft van de bezoekers de bibliotheek nog niet kent, veel meer dan verwacht. Meer bekendheid genereren is dus essentieel. aldus Van Tol.
Van Tol meldt verder nog de volgende resultaten: 'Van de 797 leden was 42,5% bij inschrijving lid van de Bibliotheek Haarlem e.o. Deze leden betalen 10 euro per jaar bovenop hun lopende abonnement . Van de overige 57,5% nieuwe leden heeft 42,5% gekozen voor een jaarabonnement van 40 euro en 57,5% voor lenen op saldo. Het aantal bezoekers was per 31 juli 40.675. In werkelijkheid zijn het er zeker honderden meer, omdat we sinds dit voorjaar ook de achterdeur openzetten en daar nog geen bezoekersteller hebben geïnstalleerd. Het aantal uitleningen bedroeg per 31 juli 13.685, dat is nagenoeg het dubbele van de doelstelling (6.625). Het aantal uitleningen per lid is dus flink hoger dan verwacht, terwijl de meeste leden per bezoek één boek meenemen. De belangstelling voor titels uit de Bestseller 60 was kleiner dan verwacht.' 

Zie voor een volledig overzicht van de resultaten deze blogpost op de reisbibliotheek.


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie