HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Nieuwe websites bibliotheken Zeeland
18-09-2012
Gisteren zijn de nieuwe websites van de vier basisbibliotheken in Zeeland - Bibliotheek Zeeuws-Vlaanderen, Bibliotheek Oosterschelde, de Zeeuwse Bibliotheek en Bibliotheek Vlissingen - online gegaan. De webadressen blijven hetzelfde.
De websites hebben een gezamenlijke uitstraling. De vormgeving is ontwikkeld volgens de landelijke huisstijl van bibliotheken. Hiermee wordt benadrukt dat de Zeeuwse bibliotheken al op allerlei fronten samenwerken, zo stellen de betrokken bibliotheken in een persbericht. Voor de klant heeft dit onder andere als voordeel dat hij met een pas van een bibliotheek in Zeeland kan lenen in elke Zeeuwse vestiging onder dezelfde voorwaarden. De volledige Zeeuwse collectie is voor ieder bibliotheeklid beschikbaar. Met de nieuwe websites verbeteren de Zeeuwse bibliotheken de digitale dienstverlening aan hun klanten. De sites blijven volop in ontwikkeling en zullen in de toekomst nog meer digitale mogelijkheden bieden, zoals online lid worden en betalen, aldus de vier Zeeuwse bibliotheken in het persbericht.

De nieuwe websites maken gebruik van de landelijke digitale infrastructuur van Stichting Bibliotheek.nl. Enkele bibliotheken in Nederland gingen al voor, maar Zeeland heeft de primeur dat het voor het eerst is dat alle bibliotheken in één provincie tegelijk overgaan op dit systeem. In 2013 zullen alle bibliotheken in Nederland aangesloten zijn op de gezamenlijke infrastructuur. De provincie Zeeland geldt als pilotproject.

In een gebruikersonderzoek onder klanten en personeel is de eerste indruk van de nieuwe websites onderzocht. Daaruit blijkt dat deze over het algemeen als overzichtelijk, rustig, informatief en aantrekkelijk worden ervaren, zo stellen de betrokken bibliotheken.

Voor de websites van de vier Zeeuwse bibliotheken, zie:
Bibliotheek Vlissingen
Bibliotheek Oosterschelde
Bibliotheek Zeeuws-Vlaanderen
Zeeuwse Bibliotheek


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie