HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Bibliotheek Tilburg Heyhoef heropend na verbouwing
20-09-2012
Onlangs is de vestiging Heyhoef (Tilburg) van Bibliotheek Midden-Brabant heropend na een grote verbouwing. Het filiaal is volledig volgens retailprincipes ingericht.
Bibliotheek Tilburg Heyhoef heropend na verbouwing
Bibliotheek Midden-Brabant spreekt in een persbericht van een succesvolle openingsdag. Duizenden bibliotheekleden bezochten de verbouwde vestiging, die een fors uitgebreide collectie populaire titels en een nieuw leescafé heeft en waarvan de medewerkers in nieuwe bedrijfskleding getooid zijn. Er werden op de openingsdag (8 september) 4500 uitleningen geregistreerd en er werden ook tientallen nieuwe leden ingeschreven.
De bezoekers reageerden positief op de nieuwe inrichting en op de, dankzij het invoeren van gedeeltelijk onbemande openingsuren, flink uitgebreide openingstijden, aldus Bibliotheek Midden-Brabant. 

Bibliotheek Heyhoef
Bibliotheek Heyhoef

De vernieuwde Bibliotheek Heyhoef is het antwoord op de veranderde klantwensen, zoals de behoefte aan ruimere openingstijden en een actueler assortiment. Het nieuwe concept in Heyhoef staat model voor hoe de Bibliotheek Midden-Brabant in de toekomst al haar bibliotheekvestigingen wil gaan inrichten, zo stelt de bibliotheek.
Bibliotheek Heyhoef is daarmee de eerste van 15 filialen van Bibliotheek Midden-Brabant die verbouwd gaan worden. De vestigingen Waalwijk en Hilvarenbeek staan als volgende in de planning en heropenen waarschijnlijk in respectievelijk april en juli 2013, zo meldt het Brabants Dagblad. De herinrichting van de filialen moet 20 procent meer bezoekers en 20 procent meer uitleningen opleveren. Verder moet het aantal leden met 10 procent stijgen. Daarnaast wil de bibliotheek onbemande openingsuren instellen. Daardoor kan het aantal arbeidsplaatsen 15 procent omlaag, aldus het Brabants Dagblad.

Enkele maanden geleden kondigde Bibliotheek Midden-Brabant een koerswijziging aan in het kader waarvan gekozen wordt voor minder bibliotheken, maar wel bibliotheken met een hoog kwaliteitsniveau: met ruimere openingstijden, een uitgebreide en actuele collectie, een overzichtelijke inrichting en mogelijkheden voor zelfbediening. Daarnaast legt de bibliotheek meer de nadruk op digitale en educatieve mogelijkheden. Aansluitend bij deze nieuwe koers zijn de vestigingen Hasselt en Groenewoud en de bibliopunten De Moer en Grote Beemd per 1 juli 2012 gesloten. Zie hierover dit bericht.

Voor een blog over de verbouwing van Bibliotheek Heyhoef, zie hier.

Zie ook dit bericht.

Foto's met dank aan Bibliotheek Midden-Brabant.


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie