HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Bibliotheek Culemborg voor een jaar in school
24-09-2012
Na een grootscheepse verbouwing krijgen museum, bibliotheek en Volksuniversiteit een gezamenlijke entree.
Vanaf 24 oktober is de Bibliotheek Culemborg, een vestiging van Bibliotheek Rivierenland, gedurende anderhalve week gesloten. De sluiting heeft te maken met de verhuizing naar een tijdelijke locatie en met de implementatie van een nieuw automatiseringssysteem.

Op 5 november is Bibliotheek Culemborg weer in bedrijf in de Prins Bernhardschool aan de Parklaan. Het betreft een huisvesting die ongeveer een jaar zal duren. In die tijd vindt er een verbouwing plaats van het pand aan de Herenstraat, waarbij de bibliotheek een herinrichting en metamorfose zal ondergaan waarbij de collectie wordt ingedeeld in beleefwerelden en de materialen aantrekkelijker worden gepresenteerd.

Na de verbouwing zullen Museum Elisabeth Weeshuis, de bibliotheek en de Volksuniversiteit een gezamenlijke entree hebben. Bij binnenkomst betreden bezoekers dan een ruimte waarin het leescafé van de bibliotheek, de museumwinkel en ontvangstbalie van het museum en de Volksuniversiteit zijn samengebracht. De verbouwing behelst tevens het aanbrengen van leslokalen die multifunctioneel gebruikt kunnen worden door museum, bibliotheek en Volksuniversiteit, en ook door andere partijen.


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (1)

florus geraedts
16-8-2013 15:44
Waar vind ik gegevens over de geschiedenis van Uw bibliotheek? Wanneer is die Culemborgse bibliotheek opgericht? Waar is die Culemborgse bibliotheek gevestigd geweest?  16aug 2013
Florus Geraedts

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie