HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
OCLC voegt records Italiaanse bibliotheken toe aan WorldCat
28-09-2012
De regionale catalogus Catalogo Bibliografico Trentino bevat 1,6 miljoen titelbeschrijvingen.
OCLC heeft de records aan WorldCat toegevoegd van een groep van meer dan honderd openbare bibliotheken in de Italiaanse provincie Trento. Deze bijdrage vergroot het aantal Italiaanstalige records in de grootste database met bibliotheekitems aanzienlijk. Met hun records in WorldCat zijn de collecties van de Italiaanse bibliotheken zichtbaarder en toegankelijker voor wie belangstelling heeft voor Italiaanse literatuur, geschiedenis en cultuur.

De 136 openbare bibliotheken en vestigingen in de provincie Trento gebruiken gezamenlijk de Catalogo Bibliografico Trentino, hun regionale centrale catalogus. De CBT bevat 1,6 miljoen titelbeschrijvingen, waarvan ongeveer één miljoen in de Italiaanse taal, en daarbij horen 3,6 miljoen holdings. De CBT heeft 1,2 miljoen records aan WorldCat toegevoegd en zal regelmatig nieuwe bijdragen naarmate de catalogus wordt bijgewerkt.

Het was de wens van de bibliotheken om de zichtbaarheid van hun collecties op internet te vergroten, voor hen die hun zoektocht naar informatie vaak beginnen in websites zoals Google en Yahoo!. OCLC heeft afspraken met deze en andere zoekmachines om het mogelijk te maken dat de bibliotheekmaterialen uit WorldCat in de zoekresultaten voorkomen. Vanuit deze resultaten kunnen internetgebruikers vinden wat ze nodig hebben, ofwel online, ofwel in een bibliotheek in de buurt.

Franco Panizza, minister van cultuur van de provincie Trento, die de CBT coördineert: ‘Wij zijn erg blij met onze aanwezigheid in WorldCat. De rijkdom van onze collecties moet niet alleen beschikbaar zijn voor onze eigen gebruikers. Nu kan iedereen onze collecties vinden en genieten van wat wij aan te bieden hebben. Dit is niet alleen van voordeel voor de gebruiker, maar ook voor de bibliotheek, die het gebruik van de collecties en de diensten zal zien verbreden.’


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie