HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Prinses Laurentien opent De Boekenberg
01-10-2012
Aanstaande donderdag 4 oktober worden in Spijkenisse De Boekenberg en de daaromheen liggende woningen officieel geopend door prinses Laurentien.
Om dit speciale moment te vieren vindt er aansluitend een feestelijk openingsweekend plaats, waarin de bibliotheek diverse activiteiten organiseert voor jong en oud. Een greep uit wat de bibliotheek in petto heeft.

Tijdens het openingsweekend staan de bibliotheekmedewerkers klaar om de bezoekers te vertellen over de collectie, het klimaatsysteem en het ontwerp van het gebouw. Ook is er de mogelijkheid om kennis te maken met het Milieu Huis en de Schaakvereniging Spijkenisse.

Voor de allerkleinsten wordt op zaterdag en zondag om 13.30 en 15.00 uur voorgelezen in de bibliotheek. Het voorleesteam van Bibliotheek Boekenberg Spijkenisse zit in LuiLetterLand klaar om voor te lezen uit prachtige prentenboeken.

Op zondag 7 oktober organiseert de bibliotheek in samenwerking met de Federatie Spijkenisse Samen en gemeente Spijkenisse een multiculturele proeverij. Een initiatief dat aansluit bij het thema van de Kinderboekenweek Hallo Wereld!.

In het kader van die Kinderboekenweek is er die dag voor kinderen in de leeftijd van 6 t/m 11 jaar een gratis miniworkshop tekenen. Erica Muizer, kunstenaar en vakdocent beeldende vorming bij het Centrum voor de Kunsten in Spijkenisse, gaat samen met de kinderen aan de slag.

Vanwege de officiële opening van De Boekenberg is er van donderdag 4 oktober t/m woensdag 31 oktober 5 euro korting op een Basis- of Boekenbergbundel. Daarmee kan men een jaar lang gebruikmaken van de diensten van de bibliotheek.

Het volledige programma is hier te lezen. Zie ook dit eerdere bericht:


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie