HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
SIOB moet aangepast plan 2013-2014 indienen; wetgeving per 1 januari 2015
01-10-2012
Het SIOB moet voor de periode 2013-2014 een aangepast plan indienen bij OCW. Dat heeft staatssecretaris Halbe Zijlstra besloten naar aanleiding van het laatste advies van de Raad voor Cultuur, dat behelsde het SIOB voor één jaar subsidie te verstrekken op voorwaarde dat er over een jaar opnieuw een plan wordt ingediend waarin een aantal elementen aandacht krijgt.  
Dit meldde Theo Bijvoet, hoofd Letteren en Bibliotheken bij OCW, desgevraagd naar aanleiding van het eerdere bericht dat de staatssecretaris op Prinsjesdag bekend maakt wat hij doet met de adviezen van de Raad voor Cultuur.

Voor de periode 2015-2016 geldt dat de subsidieverlening aan het SIOB afhankelijk is van de aangekondigde bibliotheekwetgeving. Dit staat vermeld in bijlage 1 (pagina 3) bij de brief van 18 september 2012 die Zijlstra naar de Tweede Kamer heeft gezonden over zijn besluiten inzake de culturele basisinfrastructuur 2013-2016 (waar het SIOB deel van uitmaakt).

Desgevraagd bevestigde Theo Bijvoet ook dat dit betekent dat de bibliotheekwetgeving verwacht wordt per 1 januari 2015. Eerder had OCW 1 januari 2014 genoemd (zie aan eind van dit bericht van 11 april 2012). De uitname van gelden uit het Gemeentefonds voor e-content is gekoppeld aan de bibliotheekwetgeving.

Maria Heijne, directeur van het SIOB reageerde met de aanvulling dat OCW voor vier jaar geld reserveert voor de taken van het SIOB , maar daar voorwaarden aan stelt, zoals de verbinding aan de invoering van de wetgeving. “Over deze voorwaarden gaat het SIOB deze week nog een keer in gesprek met OCW. Daarna zullen we zelf een reactie publiceren op de beslissing van OCW”, aldus Maria Heijne. 


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie