HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Bibliotheek Vlissingen: Boek je Boek
03-10-2012
De nieuwe dienstverlening van de bibliotheek behelst extra afhaalpunten in de stad met ruime openingstijden.
De Bibliotheek Vlissingen introduceert deze maand een nieuwe, gratis, service voor haar leden: Boek je Boek. Hiermee kan de klant digitaal boeken bestellen en ophalen bij een afhaalpunt in de buurt.

Via de online catalogus kan de klant op elk moment van de dag (vanuit huis, school of werk) kiezen uit de volledige Zeeuwse collectie: boeken, luisterboeken, dvd’s of cd’s. De bestelling wordt afgeleverd bij een afhaalpunt naar keuze. In Vlissingen zijn daartoe zes nieuwe afhaalpunten geopend: ’strategische plekken’ in de stad met zeer ruime openingstijden. Zo kan bijvoorbeeld een supermarktbezoek gecombineerd worden met het ophalen van bibliotheekmaterialen.

De afhaalpunten bevinden zich in twee vestigingen van Albert Heijn, een van Jumbo,en een van Emté Supermarkt. Daarnaast zitten ze in Esso Mercor station en Woonzorgcentrum ter Reede.

De service is mede tot stand gekomen dankzij een subsidie van de Provincie Zeeland bedoeld om het digitaal lenen en bestellen bij de Zeeuwse bibliotheken te stimuleren. De Provincie ondersteunt dit project in het kader van het provinciale tijdenbeleid, die erop gericht is openingstijden van diensten in Zeeland beter aan te laten sluiten bij de wensen van de inwoners. Hierdoor moet de druk op huishoudens afnemen. Het gaat om een proefproject. Wanneer deze dienst succesvol blijkt, zullen ook andere bibliotheken in Zeeland aansluiten.


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie