HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Bibliotheek Londerzeel start met 'Zadenbib'
04-10-2012
De Bibliotheek Londerzeel start binnenkort met een zogeheten 'Zadenbib', waarbij klanten gratis zaden kunnen 'lenen', leren hoe ze zelf zaden kunnen oogsten en aan het einde van het seizoen nieuwe zaden terugbrengen.
Tim Lerno van Bibliotheek Londerzeel werd voor zijn idee van de Zadenbib geïnspireerd door een blogpost van Edwin Mijnsbergen over de opkomst van seed libraries in Amerikaanse bibliotheken. 

In april van dit jaar plaatste Lerno een oproep op Kenniskantoor om Vlaamse en Nederlandse bibliotheken aan te sporen een 'netwerk van zadenbibs' te vormen, uitgaande van samenwerking met onder andere mijntuin.org en VELT. In een ook op Kenniskantoor geplaatst document (Word-document) schetst Lerno de achtergronden van het Zadenbib-concept. Binnenkort zal de Zadenbib dus daadwerkelijk van start gaan in Bibliotheek Londerzeel.

Zie ook deze Pinterest-pagina.

Zie ook het verslag van de onlangs door de VVBAD georganiseerde studiedag 'Focus op duurzame bibliotheken en archieven'.

Ook in Rotterdam bestaat een zadenbibliotheek, de Geen woorden maar zaden-bibliotheek, die niet gelieerd is aan een openbare bibliotheek , maar die dit jaar tijdens de Nacht van kunst en wetenschap bijvoorbeeld wel op bezoek is geweest in de Bibliotheek Groningen.


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (2)

braeckman
14-10-2012 19:36
waar kan ik die vinden en welke soorten zijn er allemaal ook mn kiwibes alee alles met fruit te maken
Lieven
20-11-2012 22:12
De lijst is te vinden via volgende url: http://www.mijntuin.org/seed-libraries/all 

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie