HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Bibliotheek Emmen vernieuwt
08-10-2012
De herinrichtingsoperatie zal drie weken duren.
De hoofdvestiging van de Bibliotheek Emmen aan het Noorderplein wordt vernieuwd. De begane grond en de eerste verdieping worden opnieuw ingericht en de collectie zal op een andere manier worden gepresenteerd, ingedeeld in ‘werelden’. Zo komen de romantische boeken in de wereld Liefde & Leven, tezamen met de boeken over lifestyle, gezondheid en tuinen. Naast de vier werelden die er gecreëerd worden zal de Drenthe collectie een plaats houden, evenals de collecties groteletterboeken en luisterboeken.

De jeugdcollectie wordt over twee verdiepingen verdeeld: voor de jongste kinderen op de begane grond, voor de oudere kinderen blijft de collectie op de eerste verdieping. Ook de jongeren krijgen hier hun eigen hoek. Veel meer dan nu zullen de boeken frontaal worden gepresenteerd: in de kasten, maar ook op de vele presentatietafels, verspreid over de verdiepingen.

Om deze omvangrijke herinrichting uit te voeren zijn de begane grond en de eerste verdieping van de centrumbibliotheek gedurende drie weken gesloten: van maandag 12 november tot en met zondag 2 december.

Het leescafé en de afdeling Beeld & Geluid (muziek en film), beide gevestigd op de tweede verdieping, blijven wel open voor alle bibliotheekgebruikers. Hier kunnen ook materialen worden ingeleverd en gereserveerde materialen worden afgehaald. De reeds geplande activiteiten zullen grotendeels normaal doorgang vinden.

Op maandag 3 december is de bibliotheek vanaf 13.00 uur weer helemaal toegankelijk.


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie