HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Groepsbezoek nieuwe stijl in Nieuwegein
08-10-2012
Een groepsbezoek tijdens de Kinderboekenweek gaat gepaard met Augmented Reality.
De Nieuwegeinse bibliotheek De tweede verdieping ontvangt van oudsher tijdens de Kinderboekenweek de groepen 5 van de basisscholen voor een educatief programma. In samenwerking met het in Oldemark gevestigde E2-projects is er dit jaar een innovatief programma samengesteld op basis van Augmented Reality dat aansluit bij hoe kinderen tegenwoordig met nieuwe technologieën omgaan.

Tijdens het programma gaan de kinderen met zijn tweeën of drieën met een tablet op pad door de bibliotheek. De tablet geeft aanwijzingen waar de kinderen in de bibliotheek moeten zijn. Op vaste plaatsen in de bibliotheek liggen bepaalde boeken klaar. Als de camera van de tablet een bepaalde pagina van die boeken scant, dan verschijnt er een vraag op het scherm van de tablet die de kinderen moeten beantwoorden. Het antwoord is op de boekpagina te vinden. Vervolgens gaan de kinderen op zoek naar de volgende vraag.

Aan het eind van het programma verschijnen de resultaten per groepje op een digitaal scorebord. Het scorebord houdt ook de resultaten per school bij. Dit scorebord is ook op het internet te raadplegen.

De bibliotheek meldt dat de innovatieve en educatieve toepassing voor groep 5 aanslaat bij de leerlingen en onderwijzers. ‘Het is opvallend te zien hoe snel de leerlingen zich deze nieuwe techniek eigen maken. De Bibliotheek De tweede verdieping slaat hiermee een innovatief pad in, waarbij educatie en moderne technologieën worden gecombineerd.’


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie