HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Bibliotheek Venlo genomineerd voor Stimuleringsprijs Mens en Cultuur 2012
09-10-2012
De Stimuleringsprijs Mens en Cultuur 2012 is een initiatief van Provinciale Staten van Limburg en bedoeld voor gesubsidieerde culturele organisaties of evenementen die er in 2011 in zijn geslaagd om op creatieve wijze meer bezoekers te trekken en meer eigen inkomsten te verwerven.
Bibliotheek Venlo genomineerd voor Stimuleringsprijs Mens en Cultuur 2012
De jury van de prijs, bestaande uit Theu Boermans (Nationaal Toneel), Katja Weitering (Cobra Museum) en voorzitter Joop de Jong (Universiteit Maastricht, prijst Bibliotheek Venlo omdat zij er in is geslaagd grote groepen jongeren naar de bibliotheek te trekken. Dit heeft de bibliotheek bereikt door slim om te gaan met maatschappelijke stages, het voortgezet onderwijs erbij te betrekken en een speciale jongerenhoek in te richten ('cross-Over Zone'). Op die manier weet de bibliotheek jaarlijks tenminste 600 jongeren te trekken met minimale middelen. Bovendien anticipeert de bibliotheek goed op de digitale ontwikkeling, bijvoorbeeld door het verstrekken van tablets bij een E-reader abonnement, aldus de jury.

Voor de prijs van 50.000 euro (er is ook nog een prijs van 5000 euro) zijn behalve de Bibliotheek Venlo ook nog genomineerd: theatervoorziening Het Laagland en de Nederlandse Dansdagen

De winnaars worden bekendgemaakt tijdens de uitreiking op 9 november in theater Royal in Heerlen.

Domeincoördinator educatie Frauke Brouwer van Bibliotheek Venlo toont zich op de website van de bibliotheek zeer verheugd over de nominatie: 'Dit is fantastisch nieuws. Ik ben zo trots op deze nominatie. We proberen op verschillende manieren te investeren in jongeren. We merken dat jongeren dat waarderen en krijgen van hen ook positieve reacties. En dan nu deze nominatie. Echt waanzinnig. Ik kijk uit naar vrijdag 9 november.'

De Stimuleringsprijs Mens en Cultuur is uniek in zijn soort en wordt dit jaar voor het eerst uitgereikt. De prijs gaat naar twee gesubsidieerde culturele organisaties die er volgens de onafhankelijke jury in het voorafgaande jaar (2011) het beste in zijn geslaagd om op creatieve wijze en trouw aan hun culturele en artistieke missie meer bezoekers te trekken en meer eigen inkomsten te verwerven. Volgend jaar reikt de Provincie Limburg de prijs opnieuw uit, zo wordt gemeld op de website van de Stimuleringsprijs.

Foto Cross-over Zone: Peter de Greef (met dank aan Bibliotheek Venlo)


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie