HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Langleesdag in Vlissingen
12-10-2012
Vlissingse Archipelschool laat kinderen vandaag de hele dag lezen.
Op Archipelschool Theo Thijssen/Paauwenburgschool wordt vandaag de is een bijzondere vorm van leesbevordering ontwikkeld: De Langleesdag, een vorm van leesbevordering waarbij de hele schooldag in het teken staat van lezen. Alle leerlingen uit de groepen 4 tot en met 8 doen mee, zodat het hele schoolgebouw door ongeveer 240 lezende leerlingen in beslag genomen zal worden.

Vanmorgen komen de leerlingen vanaf 8.15 uur naar school met zitzakken en dergelijke om een mooi leesplekje te creëren. Vanaf halfnegen wordt er alleen nog gelezen. Tussentijds komen leerlingen uit de onderbouw 'doodstil' een kijkje nemen, want ook zij mogen de lezers bij deze leesmarathon niet storen. Vanwege de schooltijden lezen de kinderen van groep vier alleen ’s morgens mee. De oudere kinderen zullen het naar verwachting tot halfdrie volhouden.

Ieder kind zorgt dat hij/zij voldoende leesvoer heeft. De Bibliotheek Vlissingen zorgt voor een collectie, maar er mag ook leesmateriaal van thuis meegenomen worden. Ook hier geldt dat tussendoor niemand op zoek mag naar een boek, want ook dat stoort.

De Langleesdag wordt op de Archipelschool voor de achtste keer gehouden. Foto’s van een eerdere Langleesdag zijn hier te zien.


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie