HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Apeldoorn wil Europe Direct Information Centre
12-10-2012
De gemeente en CODA dienen er gezamenlijk een aanvraag voor in.
CODA heeft in samenwerking met de gemeente Apeldoorn een aanvraag ingediend bij het directoraat-generaal van de Europese commissie voor de vestiging van een Europe Direct Information Centre (EDIC) in Apeldoorn, zo bericht CODA. Dit openbare Europese informatiecentrum zal deel uitmaken van een landelijke netwerk van informatiecentra dat de projecttitel Europe Direct 2013-2017 draagt.

CODA schrijft voorts: ‘Het netwerk van Europe Direct Information Centres is één van de belangrijkste instrumenten van de Europese Unie om burgers voor te lichten over de Europese Unie en haar activiteiten. Deze centra verschaffen inzicht in burgerrechten en informeren over alle activiteiten en beslissingen van de Europese Unie die van invloed zijn op het dagelijks leven van burgers. CODA heeft ruime ervaring met het vergaren van informatie en deze toegankelijk maken voor een zo breed mogelijk publiek in combinatie met het geven van inlichtingen en advies en heeft hier ook de juiste expertise voor in huis.’

Nederland kent twee verschillende Europese informatiecentra: het Europe Documentation Centre (EDC), waar relevante Europese stukken gedocumenteerd worden, en het Europe Direct Information Centre (EDIC). De Europe Direct Information Centres geven informatie over Europese zaken en organiseren lokale informatiebijeenkomsten en workshops. Momenteel bevindt zich een Europe Direct information Centre (EDIC) in Middelburg, Rotterdam, Den Haag, Amsterdam, Almere, Utrecht, Groningen en Drachten. CODA en de gemeente hopen dat Apeldoorn binnenkort aan deze lijst toegevoegd kan worden.


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie