HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Jeugd Spijkenisse las ruim duizend kilometer
19-10-2012
Met de Leesmarathon van de bibliotheek wordt het goede doel My Book Buddy gesteund.
In het kader van de Kinderboekenweek organiseerde Bibliotheek Boekenberg Spijkenisse op dinsdag 9 oktober een leesmarathon voor alle groepen van OBS De Piramide. Het doel van de marathon was om in een week tijd zo veel mogelijk bladzijden te lezen voor het goede doel My Book Buddy. Bij 500 leeskilometers of meer zou de bibliotheek 250 euro doneren. Na deze week stond de teller op 941 kilometers. Een prestatie die beloond werd met een oorkonde.

Elke tien gelezen pagina’s telden als een leeskilometer. Kinderen die nog niet zelfstandig konden lezen werden voorgelezen door vrijwilligers en medewerkers van de bibliotheek. Elk voorgelezen boek stond gelijk aan een leeskilometer. Na het bezoek van de bibliotheek, op dinsdag 9 oktober, hebben de klassen nog een week doorgelezen. Dit resulteerde in 941 leeskilometers. Op dinsdag 16 oktober bezocht de bibliotheek de Piramide om de lezers te feliciteren met deze bijzondere prestatie en gaf hen hiervoor een oorkonde.

Op woensdag 10 oktober konden andere kinderen uit Spijkenisse in de bibliotheek terecht voor de Boekenberg Leesmarathon. Deze kinderen konden zich per leeskilometer laten sponseren door familie, vrienden en kennissen. Aan het einde van de dag waren en 143 leeskilometers gemaakt en werd er 50 euro aan sponsorgeld opgehaald voor het goede doel.

My Book Buddy stimuleert het lezen van kinderen in ontwikkelingslanden door kinderbibliotheken op te zetten. De bibliotheek zal het opgehaalde bedrag, ter waarde van € 300 schenken aan het project Palmira primary school in Panama.


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie