HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Actie voor behoud Bibliotheek Chaam
22-10-2012
De vestiging van Theek 5 dreigt per 2014 gesloten te worden.
Het college van B & W van de gemeente Alphen Chaam heeft aan de gemeenteraad voorgesteld om de bibliotheek in Chaam met ingang van 2014 te sluiten. Als dat gebeurt moeten de inwoners, inclusief kinderen en minder mobiele inwoners, negen kilometer reizen naar de dichtstbijzijnde bibliotheek. Sluiting zal bovendien het basisonderwijs, peuterspeelzalen en kinderdagverblijven treffen. Ook zullen er gevolgen zijn voor het Cultureel Centrum Taxandria dat onderdak biedt aan de bibliotheek.

De bibliotheek Chaam telt iets meer dan duizend leden: een op de vier inwoners is lid van de bibliotheek. Jaarlijks zijn er 45.000 uitleningen. Sinds de aansluiting bij Theek 5, in 2007, is een vernieuwingsslag gemaakt die onder meer bewerkstelligde dat het aantal uitgeleende boeken in de afgelopen vier jaar met 15% is gestegen.

‘Het college wil een goedlopende bibliotheek sluiten. Opnieuw dreigt een voorziening uit het dorp te verdwijnen. Wij roepen u dan ook op om in actie te komen tegen de voorgenomen sluiting’, aldus de bibliotheek, die daarvoor een aantal opties noemt, zoals een brief schrijven naar de gemeenteraad, de online petitie tekenen of samen met leerlingen, bewoners of leden in actie komen.


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie