HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
SP in actie voor Bibliotheek Carnisselande
24-10-2012
De bevolking van Barendrecht wordt opgeroepen een petitie te tekenen.
De SP afdeling Barendrecht is een actie gestart tegen de sluiting van de Bibliotheek Carnisselande, een vestiging van BibliotheekNetwerk Zuid-Holland Zuidoost. Op haar website schrijft de partij:

‘Elke gemeente moet bezuinigen. Zo ook de gemeente Barendrecht. Nu heeft men het plan om te bezuinigen op de bibliotheken. De bibliotheek in Carnisselande gaat verdwijnen. SP Barendrecht vindt dit een slecht plan.

Ooit hebt u de beslissing genomen te verhuizen naar Carnisselande. Een mooie nieuwe wijk met alle denkbare voorzieningen. Alles bijeengebracht op een centraal punt: het Middeldijkerplein. Nu dreigt niet alleen de bibliotheek te verdwijnen maar ook het politiebureau. Wat blijft er over van uw mooie wijk? Hoe ziet het Middeldijkerplein er straks uit? Witgeschilderde ramen waar eerst het politiebureau en de bibliotheek was?

Bent u het met SP-Barendrecht eens dat dit een verkeerde bezuiniging is? Laat van u horen! Bezoek de commissievergadering Planning en Control van 29 oktober. Neem plaats op de publieke tribune. Kom in beweging: Alles wat éénmaal wegbezuinigd is komt niet meer terug. Onderneem actie tegen deze verkeerde bezuinigingen! Begin alvast met het tekenen van deze petitie zodat wij kunnen zien dat u ons steunt.’


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (2)

H.Souverein-de Klein
23-5-2013 11:25
In ben al 37 jaar inwoonster van Barendrecht en woon aan de Barendrechtseweg. Ik heb dus alles zien groeien en ik moet eerlijk zeggen dat ik er niet blij van word. Ik kan me nog herinneren dat ons zwembad verhuisde naar de huidige lokatie, vooral voor de wat oudere mensen die vaak 'smorgens hun baantje gingen trekken een ramp. Als je nu grofvuil hebt moet je dat per auto naar het afval station brengen, steeds meer worden we aangewezen op de auto, slecht voor het milleu. Maar wat nu gebeurt is echt een ramp, de bibliotheek aan de Middenbaan weg, ik vind echt dat we alle mensen moeten inschakelen want nu worden te veel mensen getroffen. Het valt me wel op dat het weer in de zomer beslist gaat worden! Ik vraag me af of er echt geen oplossing is, of dat dit een makkelijke manier is om te bezuinigen. Als het nodig is wil ik me er graag mee voor inzetten.
jorris
23-12-2021 14:41
<a href="https://beleggenvoorbeginners24.nl">beleggen voor beginners 24</a>
 

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie