HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
SIOB en PSO's lanceren kennisplatform 'biebtobieb'
25-10-2012
Tijdens de Bibliotheektweedaagse zullen het Sectorinstituut Openbare Bibliotheken (SIOB) en de Stichting Samenwerkende PSO´s (SPN) een landelijk kennis-en innovatieplatform lanceren dat de naam 'biebtobieb' heeft gekregen. 
Het gaat om een digitaal platform waar bibliotheekprofessionals van bibliotheken, PSO’s en landelijke bibliotheekorganisaties kennis brengen en halen, in contact kunnen komen met collega’s in bibliotheekland en kunnen samenwerken in groepen, aldus de betrokken partijen in een persbericht

De initiatiefnemers wijzen er op dat er als gevolg van het bestaan van verschillende platforms sprake is van een zekere versnippering waar het gaat om kennisdeling. 'Door op biebtobieb de krachten landelijk te bundelen en zo versnippering tegen te gaan winnen we aan innovatiekracht en maken we tegelijkertijd een efficiëntieslag. Biebtobieb wil kennis bij elkaar brengen, ondersteunen en stimuleren. Hierdoor ontstaat kruisbestuiving tussen mensen, disciplines, organisaties en verdwijnen lokale, regionale en provinciale grenzen,' aldus SIOB en SPN.

Zij schrijven verder: 'De bedoeling is gezamenlijk te bouwen aan een diversiteit aan content en innovatieve ideeën in even zoveel vormen. Biebtobieb wil gemak, genot en gewin bieden aan de gebruiker en is vanzelfsprekend social! Gebruikers kunnen het platform gemakkelijk integreren in het dagelijks werk en er intuïtief mee aan de slag. Uitgangspunt is dat zoveel mogelijk open gedeeld wordt maar er kan ook gekozen worden voor een besloten groep. Zo zullen de fysieke vakberaden hier een plek vinden om ideeën uit te wisselen en ontwikkelen, kan samengewerkt worden aan provinciale projecten en kunnen nieuwe landelijke samenwerkingsvormen ontstaan.'  

Het platform zal gelanceerd worden tijdens de parallelsessie ‘Hoe breng je innovatie tot wasdom?’ op de Bibliotheektweedaagse, van 12 tot en met 14 december in Middelburg. Daarnaast is het tijdens de congresdagen mogelijk om een demo te bekijken en alvast een account en profiel aan te maken.

Zie ook dit bericht.


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie