HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Bibliotheek Montfoort blijft behouden
29-10-2012
De bezuinigingen van de gemeente pakken minder hard uit.
De Bibliotheek Montfoort, een vestiging van Regiobibliotheek Het Groene Hart, kan in zijn huidige vorm en op de huidige locatie behouden blijven, zo liet CDA-fractievoorzitter Amandus de Koning afgelopen zaterdag weten in het radioprogramma Weekendblik van Radio Stad Montfoort.

Hij sprak niet als fractievoorzitter van zijn partij maar namens de coalitie van CDA, VVD en Inwonersbelangen, die gezamenlijk vergaderd had over de begroting voor 2013, met de bibliotheek als een van de agendapunten,

In het radiogesprek dat direct na afloop van dit agendapunt werd gehouden kwam naar voren dat zowel de bibliotheek als de gemeente concessies doet die maken dat de bezuinigingen minder hard zullen uitpakken. De gemeente compenseert haar deel uit de algemene reserve.

Het voorstel zal aan de rest de gemeenteraad worden voorgelegd, waarna voor volgende week maandag 5 november de goedkeuring van de begroting voor 2013 aan de orde is.

De afgelopen tijd zorgde de dreigende sluiting van de bibliotheekvestigingen Montfoort en Linschoten voor veel beroering.


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie