HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
SP-actie voor Bibliotheek Voorschoten
29-10-2012
De partij is bang dat mensen met een kleine beurs straks geen boeken meer kunnen lenen.
In Voorschoten is de SP een handtekeningenactie begonnen tegen de voorgenomen bezuinigingen die de Bibliotheek Voorschoten (onderdeel van de Bibliotheek Voorschoten Wassenaar) zullen treffen en ook het plaatselijke zwembad. Op haar website schrijft de SP:

‘De gemeente wil jaarlijks 75.000 euro bezuinigen op het zwembad en vanaf 2015 100.000 per jaar op de bibliotheek. Volgens de SP is dit een verkeerde ontwikkeling. De gemeente wil dat het zwembad en de bibliotheek meer gaan opbrengen. “Dat klinkt redelijk, maar dat betekent dat het duurder wordt om te zwemmen of boeken te lenen. Vooral mensen met een kleine beurs worden daar de dupe van. Die kunnen straks deze voorzieningen niet meer betalen”, legt SP-voorzitter Erik Maassen uit.

Voor het zwembad is de gemeente op zoek naar een externe geldschieter, een commerciële partij die de exploitatie wil overnemen. De SP vreest dat - gedeeltelijke - verkoop van het zwembad tot nog hogere prijzen zal leiden. De SP is een handtekeningenactie begonnen om het gemeentebestuur ervan te overtuigen niet te bezuinigen op deze voorzieningen. “Het gaat om relatief kleine bedragen in de begroting, maar een deel van de inwoners wordt relatief hard getroffen. Dit mag niet doorgaan. De gemeente zoekt maar een andere bezuiniging”, aldus Maassen.’

De komende dagen zullen actievoerders van de SP bij de bibliotheek en het zwembad aanwezig zijn om handtekeningen op te halen en informatie te verstrekken.


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (1)

Sem vis
12-11-2012 20:20
 zijn er ook Mc Donalds info boekjes in bibliotheek voorschoten

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie