HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
VOB wil gesprek met ministerie van OCW over vertraging bibliotheekwet
30-10-2012
De Vereniging van Openbare Bibliotheken (VOB) wil in gesprek met het ministerie van OCW, onder andere omdat zij vreest dat door uitstel van de invoering van bibliotheekwetgeving tot uiterlijk 2015 het uit het Gemeentefonds te financieren aanbod aan e-content vertraging oploopt.
De VOB stelt vast dat uit de Rijksbegroting 2013 blijkt dat de bibliotheekwet uiterlijk 2015 in zal gaan. De uitname uit het Gemeentefonds voor de inkoop van digitale content wordt uitgesteld tot dat moment, een vertraging die de branche niet kan hebben, zo stelt de VOB-taskforce Bibliotheekwet.

De VOB-taskforce wil een signaal afgeven aan het ministerie dat de branche niet blij is met de vertraging van de bibliotheekwet. 'Er is urgentie om de klanten van bibliotheken te verrassen met goede digitale services. Om zo de toekomst van de bibliotheek te borgen. Hiervoor hebben bibliotheken een ruim aanbod en goede digitale content nodig om deze services goed aan te kunnen bieden,' aldus de VOB.

De VOB stelt verder ook overleg met het ministerie te willen omdat het Bibliotheekcharter binnenkort (31 december a.s) zal aflopen. Bij invoering van de bibliotheekwet in 2015 zal er sprake zijn van een interimperiode van twee jaar zonder afspraken tussen de bestuurlijk partners - het ministerie van OCW, Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) en Interprovinciaal Overleg (IPO). De VOB noemt dit erg lang en stelt dat het ongewenste effecten zou kunnen hebben.Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie