HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Dienstverlening aangepast lezen in de openbare bibliotheek
01-11-2012
Met ingang van vandaag biedt de Stichting Aangepast Lezen aan openbare bibliotheken de mogelijkheid om de dienstverlening aangepast lezen te integreren in de eigen lokale bibliotheek.
Door het sluiten van een samenwerkingsconvenant kunnen bibliotheken zich inschrijven bij Aangepast Lezen en vervolgens gebruik maken van de online dienstverlening, de website en de Daisylezer-app. Bibliotheken ontvangen tevens van Aangepast Lezen een gratis (actuele) zichtcollectie van 50 Daisy-cd's en promotiemateriaal.  De zichtcollectie kan eenvoudig aangevuld of gewisseld worden. De Daisy-cd's uit deze collectie kunnen worden meegegeven aan een potentiële klant. Is de klant naar aanleiding van deze eerste kennismaking enthousiast, dan kan de klant aangemeld worden voor een vrijblijvend proeflidmaatschap aangepast lezen. De klant kan vervolgens gedurende drie maanden gebruik maken van de volledige dienstverlening aangepast lezen. Na de drie maanden beslist de klant zelf of het lidmaatschap wordt voortgezet, zo meldt de Stichting Aangepast Lezen in een persbericht.

Bibliotheken die het convenant aangaan, dragen er zorg voor dat de dienstverlening zichtbaar is in de fysieke en digitale bibliotheek, dat medewerkers de deskundigheidsbevordering volgen en dat er naast het aanbod van de zichtcollectie Daisy-roms ook een aanbod is aan grootletterboeken.

Aangepast Lezen hoopt dat door deze samenwerkingsmogelijkheid het voor (potentiële) leesbeperkte klanten duidelijker wordt dat aangepast lezen een dienstverlening van de openbare bibliotheek is.

Het convenant wordt ondersteund door de Vereniging van Openbare Bibliotheken (VOB), Sectorinstituut Openbare Bibliotheken (SIOB) en Nederlands Uitgeversverbond (NUV). Meer informatie op de website van Aangepast Lezen.Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie