HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Nijmegen krijgt VrijPlaats
02-11-2012
Bibliotheek De Marënburg zorgt iedere derde vrijdag van de maand voor een verantwoord avondje uit.
Een verantwoord avondje uit op vrijdagavond, met een talkshow en meerdere gasten. Dat is VrijPlaats, een nieuw initiatief van de Bibliotheek De Mariënburg in Nijmegen met elke derde vrijdag van de maand een thema uit de literatuur of cultuur. De eerste VrijPlaats wordt gehouden op vrijdag 16 november van 20.00 tot 22.30 uur. Het thema is 'Wat is werkelijkheid?’ De aanleiding daarvoor vormt de Nederland Leestcampagne rond de roman De donkere kamer van Damokles van Willem Frederik Hermans. Presentator is Maïté Tjon A Hie.

VrijPlaats biedt naast inhoud een ontspannend avondje uit. De drie gasten op 16 november zijn Liesbeth Staats (journalist en bekend van Wie is de Mol), auteur Philip Huff en hoogleraar Nederlandse letterkunde Jos Joosten. Zij geven hun visie op de werkelijkheid, de band OIIO zorgt voor de muzikale omlijsting.

Tijdens de volgende VrijPlaatsen laten gasten steeds hun licht schijnen op het centrale thema. Gasten zijn bijvoorbeeld romanschrijvers, columnisten, dichters, journalisten, muzikanten of recensenten. De presentatoren en de muziek zorgen ervoor dat het een sprankelend avondje uit wordt.

Elke maand zijn er twee gratis toegangsbewijzen beschikbaar voor bezoekers die live via Twitter laten weten wat ze meemaken die avond. Zij krijgen een plekje op de ‘Tweetseat’, het bankje dat tijdens elke VrijPlaats een prominente plek heeft. Iedereen die wel eens op de Tweetseat van VrijPlaats wil zitten kan de volgende tweet sturen: ‘Ja ik wil een plaats op de Tweetseat van VrijPlaats @bieb024’.


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie