HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
CODA opent tweede vestiging in Ugchelen
05-11-2012
De nieuwe Buurtbibliotheek wordt vandaag in gebruik genomen.
Vandaag beginnen CODA en Ugchelens Belang een Buurtbibliotheek in het gebouw van Ugchelens Belang, zo wordt bericht op de website van de bibliotheek. Hiermee heeft CODA haar tweede vestiging in Ugchelen. Eerder dit jaar werd er een Jeugdbibliotheek geopend in basisschool De Bouwhof.

CODA meldt voorts: ‘Vanwege gemeentelijke bezuinigingen moet CODA haar service in de wijken en dorpen op een andere manier organiseren. Een belangrijk uitgangspunt daarbij is dat de voorzieningen voor jeugd en ouderen behouden blijven. De komende jaren gaat CODA vestigingen sluiten of verkleinen, maar niet zonder onze klanten een alternatief te bieden in de vorm van een wijkservicepunt. Daartoe werkt CODA in de wijken en dorpen samen met een aantal partners. Ugchelens Belang is, evenals het Protestants Christelijk Basisonderwijs (PCBO), een van die partners. CODA Bibliotheek Ugchelen aan de Molencatenlaan werd in september van dit jaar gesloten nadat de Jeugdbibliotheek in basisschool De Bouwhof geopend was.

Waar in Zevenhuizen in de Prinses Margrietschool en in Osseveld in De Regenboogschool de CODA Jeugd- en Buurtbibliotheek in een pand gevestigd zijn, is de situatie in Ugchelen dus net even anders. Jeugd bezoekt hier basisschool De Bouwhof. Volwassenen kunnen vanaf 5 november gebruikmaken van de CODA Buurtbibliotheek in het pand van Ugchelens Belang aan de Bogaardslaan 81. Bezoekers kunnen hier vanaf 5 november terecht op maandag, woensdag en vrijdag. De aanwezige collectie is gericht op de oudere inwoner van Ugchelen en wordt regelmatig aangepast. Vrijwilligers van Ugchelens Belang zijn aanwezig om bezoekers wegwijs te maken. Uiteraard kunnen CODA leden ook gebruikmaken van CODA Centrale Bibliotheek.’

Zie ook dit eerdere bericht.


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie