HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Bibliotheek Hilversum introduceert Bibliotheekbus
07-11-2012
Met deze nieuwe dienstverlening worden ouderen en gehandicapten naar de bibliotheek vervoerd.
De Bibliotheek Hilversum komt ouderen en gehandicapten tegemoet die door de sluiting van servicepunten verstoken zijn van een bibliotheekvoorziening: gratis vervoer met de Bibliotheekbus. De kosten komen voor rekening van de bibliotheek, het Rode Kruis en een anonieme sponsor.

Op Dichtbij.nl zegt manager dienstverlening van de bibliotheek Ellie de Ridder: 'Na sluiting van enkele servicepunten van de bibliotheek, bleek er veel behoefte te zijn om naar die mooie grote centrale bibliotheek te gaan. Het is iets verder weg, maar je vindt er alle landelijke dagbladen, een grote collectie tijdschriften en (grootletter)boeken'

Iedere vrijdag kan er op drie locaties op de bus gestapt worden: Flat Kerkelanden, Gooierserf en Boomberg. De bus, met plaats voor acht personen, rijdt telkens heen en weer van verzorgingshuis naar bibliotheek. In de toekomst zullen er meer ophaallocaties worden toegevoegd. Wie graag eens een grotere bibliotheek bezoekt, kan vanuit Weesp en omstreken meerijden naar Hilversum. Dat kan ook vanuit Nederhorst den Berg, Muiden en/of Muiderberg De ritten worden verzorgd door het Rode Kruis, afdeling Weesp.


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie