HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Bibliotheek Enschede heropent centrale
09-11-2012
De bibliotheek heeft een extreme make-over ondergaan.
Vanmiddag om 16.00 uur verricht Marijke van Hees, wethouder van economie, innovatie, middelen en cultuur van Enschede de officiële openingshandeling van de vernieuwde Centrale vestiging van de Bibliotheek Enschede. Ze krijgt daarbij hulp van oud-stadsdichter Frank Weijering, de ‘oude’ en de nieuwe juniorstadsdichter, Roan de Jong en Eva Weijering, en Theater ZieZo.

De Centrale Bibliotheek Enschede heeft een extreme make-over gekregen en daarmee de uitstraling van een winkel, zo laat de bibliotheek weten. Aantrekkelijk ingerichte tafels met boeken, dvd’s, muurhoge focuspunten die de weg wijzen naar de negen beleefwerelden in de bibliotheek.

De deuren van de Centrale bibliotheek zijn vanaf 1 november weer open voor publiek en vele Enschedeërs zijn voorafgaand aan de officiële heropening een kijkje komen nemen in de vernieuwde bibliotheek. De reacties waren bijzonder positief.

De bibliotheek zal de komende jaren in ontwikkeling blijven. Met de huidige make-over wordt een slag gemaakt in het retailconcept. Boeken die op een aantrekkelijke manier worden gepresenteerd. Aan de plannen om de bibliotheek te transformeren naar een kenniscentrum wordt ondertussen hard gewerkt.

Daarnaast wil de bibliotheek een ontmoetingspunt zijn voor Enschede. Lezingen, workshops, cursussen. Een plek waar iedereen zich thuis voelt. Er zijn talloze werkplekken gecreëerd. Alle informatie binnen handbereik. Gratis wifi, kosteloos internetten en mailen. Een plek waar je ook samen met anderen kunt werken.

Het heropeningsprogramma is hier als pdf in te zien. Zie ook dit eerdere bericht.


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie