HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Bibliotheek Assen in de zwarte cijfers
09-11-2012
De vernieuwde opzet van de bibliotheek in De Nieuwe Kolk slaat aan bij het publiek, in een nieuw programma worden boeken, schrijvers en lezers onder de aandacht gebracht.
‘We zijn trots op een stijging van het bezoekersaantal met 19%, we hebben 17% meer uitleningen en 782 nieuwe leden. Spectaculaire cijfers, die dwars tegen de landelijke tendens in druisen, aldus directeur Hanneke Veen van de Bibliotheek Assen. Die cijfers op een rijtje:

Bezoekersaantallen 1 januari t/m oktober 2011: 224.684
Bezoekersaantallen 1 januari t/m oktober 2012: 266.522
Uitleningen Bibliotheek Assen 1 januari t/m oktober 2011:122.466
Uitleningen Bibliotheek Assen 1 januari t/m oktober 2012:143.281
Nieuw ingeschreven leden juli t/m oktober 2011: 414
Nieuw ingeschreven leden juli t/m oktober 2012: 782

De Bibliotheek Assen past in De Nieuwe Kolk een nieuwe bibliotheekformule toe die tot uitdrukking komt in de inrichting en ook in de programmering van activiteiten. Wat dat laatste betreft is er Kolkende Taal, een programma waarin op aansprekende wijze boeken, schrijvers en hun lezers onder de aandacht zullen worden gebracht. Het wordt 4 à 5 keer per seizoen aangeboden, de eerste editie wordt gehouden op zondagmiddag 25 november van 13.30-16.00. Het wordt voor tv opgenomen in Studio 1C van de Bibliotheek Assen, waarna de bibliotheek het uitzendt via internet. De opnamen kunnen bijgewoond worden.

In Kolkende Taal spreken leuke, bijzondere en opmerkelijke gasten met programmamaker Diana de Groot over hun favoriete boek. In de eerste editie vertellen striptekenaar Jan Kruis, directeur Hunebedcentrum en schrijver Hein Klompmaker en cabaretier Arno van der Heyden over hun favoriete boek. Oud-Assenaar en schrijver Marcel Möring verzorgt een column, wethouder Maurice Hoogeveen laat in een videoreportage zien welk boek er op zijn nachtkastje ligt, een zangeres bezingt op theatrale wijze Hermans’ roman De donkere kamer van Damokles en het publiek wordt meegenomen op een verrassende tocht door de bibliotheek waarbij tevens de tapashapjes klaarstaan. Striptekenaar Jan Kruis houdt na afloop van de opnamen een signeersessie.

Een promofilmpje van het nieuwe programma is hier te bekijken.


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie