HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Goed nieuws uit Chaam
09-11-2012
De Theek 5-vestiging blijft open.
Gisteren heeft de gemeenteraad van Alphen Chaam besloten dat de bibliotheek in Chaam open blijft, zo laat Theek 5-directeur Theo Peeters weten.

Peeters: ‘De gemeenteraad heeft - unaniem gesteund - een amendement aangenomen waarin is opgenomen dat de bibliotheek in 2014 niet meer hoeft te bezuinigen dan de € 11.000 die reeds afgesproken was in een eerdere bezuinigingsronde voor 2012-2014. Vanaf 2015 krijgt de bibliotheek structureel € 35.000 minder subsidie.

De inwoners van Chaam (4000 inwoners) hebben de afgelopen weken diverse acties ondernomen voor het behoud van de bibliotheek in hun dorp. Zo werd er een Facebookpagina geopend. Voorafgaande aan de raadsvergadering hebben twaalf inwoners uit alle geledingen van de bevolking gebruik gemaakt van het inspreekrecht. Zij hielden een warm pleidooi voor het behoud van de bibliotheek. Tevens werden er 2078 handtekeningen aangeboden aan de voorzitter van de Raad. Bij de raadsgriffier waren meer dan 100 brieven binnen gekomen van verontruste inwoners. Hiermee werd aangetoond dat de bibliotheek in Chaam springlevend is met als resultaat dat de bibliotheek in Chaam open blijft.'

Zie ook dit eerdere bericht.


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie