Ad Voortman verlaat OBD
12-11-2012
Per 1 januari legt hij zijn functie neer als directeur van de Overijsselse Bibliotheek Dienst.

Op de website van de OBD zegt Voortman: ‘Ik werk nog altijd met heel veel plezier en de boeiende ontwikkelingen, landelijk, binnen het Overijsselse netwerk en Rijnbrink Groep dagen mijn werklust ook nog steeds nadrukkelijk uit. Dat maakte de definitieve keuze moeilijk.’

Tineke van Ham, voorzitter raad van bestuur van Rijnbrink Groep, zegt het jammer te vinden dat Ad Voortman de organisatie verlaat. Maar heeft er alle begrip voor dat ‘meer vrije tijd op enig moment ook lonkt’.

Voortman begon zijn loopbaan in Overijssel als rayondirecteur bij de PBC West–Overijssel en is via allerlei staf- en leidinggevende functies (waaronder tien jaar directeur van de voormalige sector Bibliotheekwerk van de OBD) in 2008 aan de slag gegaan als directeur van de OBD.