HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Bibliotheek Kennemerwaard werkt samen met college
14-11-2012
De bibliotheek gaat rond Biebsearch een intensieve samenwerking aan met het Bonhoeffercollege uit Castricum.
Directeur Erna Winters van de Bibliotheek Kennemerwaard en rector Marga Nievelstein van het Bonhoeffercollege uit Castricum, tekenden gisteren in Bibliotheek Kennemerwaard locatie Alkmaar Centrum het contract Biebsearch. Beide organisaties bundelen hun krachten, om zo een gezamenlijke stap voorwaarts te maken, iets wat zij met enthousiasme doen. Winters: ‘School en bibliotheek versterken elkaar in het ondersteunen van leerlingen om prestaties en plezier in leren en lezen te vergroten’.

De bibliotheek wacht niet langer tot jongeren naar de bibliotheek komen, maar zoekt ze actief op in de omgeving waar ze in schoolverband het meest vertoeven: de elektronische leeromgeving. Met Biebsearch krijgen leerlingen in één omgeving toegang tot zowel het lesmateriaal van hun onderwijsinstelling, als de catalogus en alle digitale informatie van de bibliotheek. Leerlingen en docenten kunnen op school materialen van de bibliotheek reserveren en de bibliotheek regelt tweemaal per week transport naar de school.

Biebsearch is een landelijk project. Het geeft een kruisbestuiving tussen de wereld van het onderwijs en de bibliotheek. Binnen dit project werkt een onderwijsinstelling samen met de bibliotheek aan nieuwe diensten en werkvormen om leerlingen zo te ondersteunen bij hun studie.
Biebsearch biedt mogelijkheden samen te werken op het gebied van mediawijsheid en leesbevordering. De bibliotheek kan een belangrijke bijdrage leveren aan instructies en kennisdeling voor docenten en leerlingen, zoals: mediawijsheid, informatievaardigheden, herkennen van betrouwbare bronnen en het leren op de juiste manier vragen te stellen.

Ruim 1500 leerlingen en alle docenten en medewerkers van het Bonhoeffercollege krijgen vanaf 31 januari een pas waarmee zij voor meerdere jaren toegang krijgen tot de catalogus en digitale bestanden van Bibliotheek Kennemerwaard. Hiermee zijn zij de eerste school in Noord-Holland die meedoen aan het project Biebsearch. Op 31 januari gaat het project Biebsearch door middel van diverse acties van start.


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie