HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Mogelijk zeventien banen op de tocht bij Zeeuwse Bibliotheek
15-11-2012
Een volgend jaar te realiseren reorganisatie bij de Zeeuwse Bibliotheek en Scoop (samenwerkingspartners die per 1 januari 2014 zullen fuseren) zal leiden tot het verdwijnen van tientallen banen.
Bij Scoop zou het gaan om zo'n 16 banen en bij de Zeeuwse Bibliotheek om 17 banen, zo bericht Omroep Zeeland vandaag. Volgens interim-directeur Herma Hofmeijer van de Zeeuwse Bibliotheek gaat het daarbij om 20 å 25 mensen. Gedwongen ontslagen zijn volgens de directies vooralsnog niet aan de orde. Verwacht wordt dat een aantal mensen zelf een andere baan zal zoeken. Met anderen kan mogelijk een regeling worden getroffen, eventueel met hulp van de provincie. Het personeel van de beide instellingen is woensdagochtend ingelicht over de reorganisatie, aldus de Provinciale Zeeuwse Courant (PZC).

De reorganisatie komt voort uit een bezuinigingsopdracht, waarbij oorspronkelijk sprake was van een korting van 1,85 miljoen voor de Zeeuwse Bibliotheek en 1,35 miljoen voor Scoop. Oorspronkelijk zouden deze bezuinigingen op 1 januari 2013 in moeten gaan, maar de provincie besloot de besluitvorming hierover uit te stellen, na protesten vanuit de bevolking en de politiek. Het ziet er volgens de PZC naar uit dat de bezuinigingen in het nieuwe voorstel van Provinciale Staten nu lager uit zullen komen - voor beide instellingen gezamenlijk 2 miljoen - maar desalniettemin zal banenverlies onvermijdelijk zijn. Op 14 december nemen Provinciale Staten een definitief besluit over de bezuiniging.Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie