HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Cultuurschatkamer Flandrica.be online
16-11-2012
Op de website zijn de letterschatten uit de Vlaamse erfgoedbibliotheken ondergebracht.
Gisteren heeft de Vlaamse Erfgoedbibliotheek de deuren van haar online schatkamer geopend. Op Flandrica.be zijn prachtig geïllustreerde handschriften, kostbare oude drukken en ander historisch materiaal te zien, waarmee zowel een unieke kijk op het verleden gegeven wordt als inspiratie voor de toekomst.

Op de website kan men op een inspirerende en intuïtieve manier kennismaken met het vaak onbekende culturele erfgoed in de Vlaamse bibliotheken. Er is een keuze gemaakt uit de collecties van de zes partners van de Vlaamse Erfgoedbibliotheek: de Erfgoedbibliotheek Hendrik Conscience, de Universiteitsbibliotheek Antwerpen, de Openbare Bibliotheek Brugge, de Universiteitsbibliotheek Gent, de Provinciale Bibliotheek Limburg in Hasselt en de Universiteitsbibliotheek Leuven. De items uit de diverse collecties werden gedigitaliseerd en van commentaar voorzien.

Op Flandrica.be staan niet alleen topstukken zoals kostbare handschriften of werk van de groten uit de literatuur, ook documenten van alledag komen ook aan bod: kookboeken, liedjesteksten, catechismussen, studentenaantekeningen enzovoort.

De Vlaamse Erfgoedbibliotheek is een netwerk van erfgoedbibliotheken, in 2008 opgericht door de zes bovengenoemde bibliotheken uit de verschillende Vlaamse provincies waarvan enkele ook verankerd zijn in de academische wereld. Elk van deze partnerbibliotheken bezit specifieke collecties en - daarmee samenhangend - een bepaalde expertise. Die kennis en ervaring zetten zij mee in om de sector van erfgoedbibliotheken in Vlaanderen te ondersteunen.

Zie ook dit bericht.


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie