HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Bibliotheek Grou krijgt make-over
16-11-2012
Na Makkum wordt ook in Grou het Groninger retailconcept geïmplementeerd.
De Bibliotheek Grou (Friesland) heeft vanaf eind deze maand de uitstraling van een moderne boekwinkel. Projectleider Arjen Nijboer: ‘Mensen zoeken niet langer een archief of opslagplaats’.

In navolging van de Bibliotheek Makkum wordt in Grou het Groninger retailconcept geïmplementeerd. Nijboer: ‘De inrichting wordt flink aangepakt. Ook kijk je zometeen een stuk minder tegen “ruggen” van boeken en dvd’s aan; ze worden frontaal gepresenteerd. Bovendien staan fictie en non-fictie logischer bij elkaar.’ Er wordt voortaan gewerkt met de thema’s: literatuur & cultuur, spannend & actief en liefde & leven. Daarnaast komen er twee hoeken voor kinderen (van 0-8 en 9-12 jaar) en een kast voor ‘young’, oftewel middelbareschooljeugd. De investering die de Stichting Bibliotheken Midden-Fryslân dit jaar heeft gedaan in de actuele collectie wordt beter zichtbaar. Bovendien zijn de medewerkers in de nieuwe setting meer dan voorheen gericht op adviseren, doorvragen en ondersteunen.

Om deze transformatie mogelijk te maken is de vestiging van 15 t/m 24 november gesloten. De vernieuwde bibliotheek gaat maandag 26 november weer open. Op vrijdag 30 november verricht Tweede Kamerlid Lutz Jacobi de officiële heropeningshandeling. Van 16.15 uur tot 20.30 uur is er die dag een programma voor bibliotheekleden en alle overige geïnteresseerden met muziek, acteurs, rondleidingen en kinderactiviteiten. Het complete programma is hier te vinden.
.
Vanaf zaterdag 1 december zal de bibliotheek ook op zaterdag geopend zijn. Vestigingsmanager Jacqueline Oversteegen: ‘Tegen de bezuinigingsstroom in gaan wij juist extra open. Door ook buiten kantoortijd bereikbaar te zijn, sluiten we ook op dat vlak beter aan op de wensen van leden.’


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie