HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Ook volgend jaar Jeugdkrakercompetitie
19-11-2012
Tot de startdatum 8 maart 2013 kan er worden ingeschreven voor de zoekwedstrijd.
Jaarlijks doen honderden teams van verschillende scholen uit heel Nederland mee aan de Nationale Jeugdkrakercompetitie, een initiatief van de Overijsselse Bibliotheekdienst (OBD) die de organisatie in handen heeft. De zoekwedstrijd kan gespeeld worden door kinderen van de groepen 7 en 8 van de basisschool. Door mee te doen aan de wedstrijd leren kinderen zelfstandig te zoeken op het web en leren ze internet te gebruiken als informatiebron voor het maken van werkstukken. In teamverband werken de leerlingen zeven weken lang aan zeven vragen per week. Zes vragen voor de leerlingen en één krakervraag voor de docent. Jaarlijks doen honderden teams van verschillende scholen uit heel Nederland mee. Na 6 ronden volgt een barrage (voorronde). De vier beste teams strijden tegen elkaar in een online finale.

Net als in voorgaande jaren vormt voor de editie 2013 de website het hart van de competitie. Op de site staan onder andere de (hersen)krakers, de score (krakerstand) en verschijnen na iedere ronde oplossingen met de zoekweg. Bibliotheken kunnen via de Jeugdkrakercompetitie de banden met de scholen in hun werkgebied aanhalen. De krakervragen zijn al gemaakt.

Inschrijving is niet vrijblijvend en niet gratis. Er wordt € 37,50 per team gevraagd, mede om het prijzengeld te kunnen bekostigen. Een team kan zich online inschrijven door het aanmeldingsformulier op deze site in te vullen en te versturen voor de startdatum 8 maart 2013.

Het is aan de school om te beslissen of een groep zich inschrijft als 1 team of als meerdere teams. Het team ontvangt een bevestiging met login nummer en wachtwoord. Er is sprake van een officiële deelname als de school of bibliotheek het geld heeft overgemaakt. De competitie zal doorgaan als tenminste 250 teams zich hebben ingeschreven. Als dat aantal bereikt is ontvangen de teams (scholen) een rekening via e-mail.

Meer informatie verstrekt Carola Oldemaat van de OBD


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie