HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Directeur Bibliotheek Bremen in OCLC Board of Trustees
21-11-2012
Barbara Lison volgt in de functie Elisabeth Niggermann op.
Barbara Lison, directeur van de Stadtbibliothek Bremen, is verkozen als lid van de OCLC Board of Trustees. Een nieuwe voorzitter en nieuwe leden begonnen in de raad tijdens een reguliere bijeenkomst van 3 tot en met 5 november in Dublin (Ohio).

Lison is sinds 1992 directeur van de openbare bibliotheek van Bremen. In 1999 werd zij tevens aangesteld als de directeur van de bibliotheek als onderneming. Lison was voorzitter van Bibliothek Information Deutschland, de nationale koepelorganisatie van Duitse bibliotheek- en informatieverenigingen, en is momenteel lid van het uitvoerend comité van het Deutsche Bibliotheksverband. Ze is lid van de Raad van Bestuur van IFLA en heeft verscheidene invloedrijke posities gehad binnen het EBLIDA (European Bureau for Libraries Archives and Documentation Associations). Ze bezit een universitaire graad in Slavische studies, geschiedenis en pedagogiek van de Ruhr-Universität Bochum.

Barbara Lison vervangt Elisabeth Niggemann, algemeen directeur van de Deutsche Nationalbibliothek (DNB), die van november 2004 twee termijnen van vier jaar heeft gediend in de OCLC Board of Trustees. Sandy Yee, decaan van het Wayne State University Libraries en het Library and Information Science Program, werd verkozen tot voorzitter van de OCLC Board of Trustees. Zij neemt de plaats in van Larry Alford, bibliothecaris van de University of Toronto Libraries, die van 2007 tot 2012 voorzitter was. Alford zal zijn werkzaamheden voortzetten als lid van de raad.
Bernadette Gray-Little, kanselier van de University of Kansas, werd verkozen tot vicevoorzitter van de OCLC Board of Trustees. Zij vervangt Edward W. Barry, emeritus president van Oxford University Press, die hiervoor diende als vicevoorzitter van de Board of Trustees. Hij zal zijn werkzaamheden als lid van de raad voortzetten.

Sandy Yee verwelkomde de nieuwe leden Loretta Parham, CEO en bibliotheekdirecteur van de Atlanta University Center Robert W. Woodruff Library, en Jennifer Younger, algemeen directeur van de Catholic Research Resources Alliance, beiden in april gekozen in de raad door de Global Council.

De Board of Trustees heeft resoluties aangenomen om drie voormalige raadsleden, wier termijnen in november afliepen, te eren voor hun loyaliteit en toewijding aan het OCLC coöperatief. Het gaat om Elisabeth Niggemann, Bruce Newell, gepensioneerd directeur van het Montana Library Network en sinds 2006 in de raad, en Betsy Wilson, decaan van University Libraries van de University of Washington, sinds 2000 in de raad en van 2003 tot 2007 voorzitter.

De OCLC Board of Trustees bevat momenteel zestien leden. Tien van de zestien die momenteel zitting in de raad hebben, zijn bibliothecarissen.


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie