HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Muntpunt Brussel opent op 7 september 2013
22-11-2012
De officiële openingsdatum voor Muntpunt, de opvolger van de Hoofdstedelijke Openbare Bibliotheek Brussel in het Monnaiehuis op het Muntplein, is vastgesteld op 7 september 2013. 
Muntpunt Brussel wordt een informatiecentrum, inclusief bibliotheek, met algemene en thematische informatie over Vlaamse instellingen, organisaties, voorzieningen en evenementen uit Brussel en Vlaanderen. Het publiek zal er terecht kunnen voor informatie over evenementen, vrije tijd en cultuur, maar ook voor praktische stadsinformatie en uitleg over alle Nederlandstalige gemeenschapsdiensten in Brussel. Twee bestaande organisaties worden in Muntpunt geïntegreerd: de Hoofdstedelijke Openbare Bibliotheek (HOB) en Onthaal en Promotie Brussel (OPB),
Het gebouw wordt een grote belevenisbibliotheek met infobalies, informatierekken, een kranten- en tijdschriftenhoek en een café.

De Muntpunt bib was het afgelopen jaar gevestigd op een tijdelijke locatie aan de Wolvengracht. Deze tijdelijke bibliotheek sluit op 21 mei 2013 om te kunnen starten met het verhuizen van alle media. Gedurende de zomermaanden zal Muntpunt zijn deuren openen voor een beperkt publiek om er try-outs te houden om het gebouw en de systemen te testen, zo wordt gemeld op de website van Muntpunt. Op Brussel nieuws gaat Vlaams minister voor Brussel Pascal Smet nader in op de opening.

Het traject naar de opening van het nieuwe Muntpunt is niet helemaal probleemloos verlopen. Zo waren er stakingen en acties van het personeel en was er verschillende keren sprake van vertraging, onder andere vanwege procedureproblemen en problemen bij de bouw.
De openingsdatum van Muntpunt was oorspronkelijk voorzien in november 2011.

Voor meer informatie, zie dit YouTube-filmpje en het artikel 'Muntpunt Brussel vindt de bibliotheek opnieuw uit' in Bibliotheekblad nr 18, 2010 (inloggen vereist)


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie