HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Gebruikers waarderen Bibliotheek Grootegast
26-11-2012
In het jaar na de opening van de nieuwe bibliotheek namen het aantal leden en uitleningen toe.
De Bibliotheek Grootegast, die onlangs de gedeelde vijfde plaats behaalde bij de verkiezing van Beste bibliotheek van Nederland, valt bij de gebruikers in de smaak, zo wordt bericht op de website.

De nieuwe bibliotheek van Grootegast opende in juni 2011 haar deuren. Uit een uitgebreid gebruikersonderzoek (waar meer dan 350 leden aan meededen) komt naar voren dat de bezoekers overwegend positief oordelen. Velen bezoeken de bibliotheek vaker dan voorheen en verblijven er langer, waarmee de bibliotheek als prettige verblijfplaats goed scoort. Vooral de nieuwe presentatietafels vallen in de smaak.

Het enthousiasme is het grootst bij ouders van kinderen tot 8 jaar en kinderen van 8 tot 12 jaar. Volwassenen beoordelen het aanbod aan boeken en tijdschriften positiever dan ze bij een vergelijkbaar onderzoek in 2006 deden. Er is ruimte voor verbetering: ongeveer een derde deel van de leden heeft soms moeite met het vinden van gezochte boeken, reden voor de bibliotheek om te kijken of er overzichtelijker gepresenteerd kan worden.

Van de inwoners van Grootegast is 30% lid van de bibliotheek. Sinds de opening van de nieuwe bibliotheek steeg het aantal leden met 3% en is het aantal uitgeleende boeken, dvd’s en tijdschriften met 15% gestegen. ‘Veel bibliotheekbezoekers blijken meer te zijn gaan lenen dan voorheen, vaak zonder dat zelf in de gaten te hebben’, zo wordt vastgesteld.


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie