HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Bibliotheek van Waarde op Facebook
26-11-2012
Centraal staan de boeken die er werkelijk toe doen.
Als onderdeel van het project 'Van 1.0 naar 3.0: communiceren met de klant via social media' (Innovatie Impuls project 2012) zijn medewerkers van de bibliotheken Dommeldal, Breda, VanNU, ’s-Hertogenbosch en Midden-Brabant op Facebook de Bibliotheek van Waarde gestart, zo bericht de Brabantse Netwerkbibliotheek.

De Facebookpagina heeft tot doel leesliefhebbers met elkaar in contact te brengen, met elkaar in discussie te laten gaan, tips uit te wisselen en elkaar op ideeën te brengen. In de Bibliotheek van Waarde staan boeken die er echt toe doen centraal: welke titels horen in elke boekencollectie thuis?

Deelnemers lichten op de Facebookplek hun persoonlijke tips toe. Welk boek zullen zij nooit vergeten? Welk boek heeft hun leven veranderd, hen aan het denken gezet? Maakte hen aan het lachen of huilen of maakte hen boos? Welk boek is geschikt voor wie niet van lezen houdt?

De Bibliotheek van Waarde heeft, een maand na de introductie, momenteel 306 leden, er zijn al meer dan 100 boeken getipt. ‘Nu al is het een unieke lijst, wars van de vluchtigheid en voorspelbaarheid die de bekende bestsellerlijsten zo karakteriseren. Kwaliteit en leesbeleving staan boven verkoopcijfers. Vergeten meesterwerken en klassiekers worden afgewisseld door hedendaagse parels, en alle denkbare genres staan gebroederlijk zij aan zij. Kinderboeken en romans, non-fictie en poëzie, literaire thrillers en essayistiek, voor elke smaak valt er iets te halen (en te brengen natuurlijk!). Het persoonlijke karakter van de lijst zorgt bovendien voor verrassing. Je vindt er wat je niet verwacht en de motivering van degene die een titel heeft geplaatst prikkelt je nieuwsgierigheid.’

In het kader van het Innovatie Impuls project gaan zes medewerkers van vijf bibliotheken actief aan de slag op verschillende leesfora en op sociale netwerken, waaronder Twitter, Facebook, Dizzie.nl, Watleesjij.nu, Crimezone.nl en Ezzulia.nl. Zij benaderen leesliefhebbers in hun eigen digitale omgeving, beantwoorden vragen en nemen deel aan discussies.


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (1)

Esther Valent
26-11-2012 10:39
En wat passen de activiteiten van @DeBibliotheek hier mooi bij! Gelukkig heb ik contact gelegd met het Innovatie Impuls Project :-).

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie