HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Laatste week voor drie Rotterdamse bibliotheken
26-11-2012
De sluiting van de wijkvestigingen is onderdeel van een traject naar zes grote stadsbibliotheken plus uitleenpunten.
Binnenkort sluiten drie wijkvestigingen van de Bibliotheek Rotterdam, zo wordt bericht op de website. Het betreft de vestigingen Hillegersberg, Oude Westen en Pendrecht. De sluiting geschiedt in het kader van de toekomstplannen van de Bibliotheek Rotterdam waarin wordt toegewerkt naar een nieuwe situatie met zes grote stadsbibliotheken en uitleenpunten in de stad. Deze stadsbibliotheken zijn groter, langer open en er is meer te beleven.

Aanstaande zaterdag 1 december is Bibliotheek Hillegersberg voor het laatst geopend. Daarna is de bibliotheek in Schiebroek de dichtstbijzijnde vestiging voor de leden uit Hillegersberg-Schiebroek. De Centrale is de stadsbibliotheek die het dichtst bij is. De vestiging in Schiebroek sluit voorlopig nog niet: dat zal pas gebeuren als in de deelgemeente een centrale locatie voor een uitleenpunt (onbemande bibliotheek) gevonden is.

De vestiging Oude Westen heeft vrijdag 30 november haar laatste openstelling. Voor de leden uit het Oude Westen zijn Bibliotheek Delfshaven en de Centrale Bibliotheek de dichtstbijzijnde vestigingen.

Op donderdag 29 november is Bibliotheek Pendrecht voor het laatst geopend. De bibliotheken in Charlois en Feijenoord en de Plug-in bibliotheek in Zuidwijk zijn voor de leden uit Pendrecht de dichtstbijzijnde vestigingen.

De Bibliotheek Rotterdam zorgt ervoor dat zij voor alle doelgroepen goed bereikbaar blijft: er wordt samengewerkt met de scholen in de wijk opdat de kinderen hun bibliotheekboeken op school krijgen. Bibliotheekleden die om wat voor reden dan ook niet naar de bibliotheek kunnen komen, kunnen gratis gebruikmaken van Bibliotheek aan Huis. Een vaste vrijwilliger van Bibliotheek Rotterdam haalt en brengt ongeveer eenmaal per maand de gewenste boeken.

Zie ook dit eerdere bericht.


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie