HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Bibliotheek Emmen bijna heringericht
28-11-2012
Op 16 december kan tijdens een open middag kennisgemaakt worden met de vernieuwde bibliotheek.
Bibliotheek Emmen bijna heringericht
Aanstaande maandag 3 december moet de herinrichting van de centrale bibliotheek in Emmen zijn beslag hebben gekregen: dan zijn alle afdelingen van de bibliotheek weer toegankelijk voor het publiek.

De Bibliotheek Emmen laat weten dat er met man en macht gewerkt wordt om ervoor te zorgen dat de herinrichting op tijd voltooid is. ‘De werkzaamheden liggen op schema en inmiddels worden de eerste boeken weer in de stellingen gezet. Hierbij helpen ook medewerkers van de EMCO, het sociale werkvoorzieningschap uit Emmen.

De boeken worden nu geplaatst in “werelden”: romans en informatieve boeken naar thema’s bij elkaar. Ook worden er presentatietafels ingericht waarop de materialen frontaal worden geplaatst. De boeken voor de jongste kinderen komen op de begane grond: voor de oudere kinderen wordt op de eerste verdieping een afdeling ingericht. De tijdschriften zijn allemaal naar het leescafé verhuisd.’

Op zondag 16 december is er tussen 13.00 en 16.00 uur een speciale open middag waarop iedereen kennis kan maken met de vernieuwde bibliotheek. Er is een feestelijk programma met onder meer muziek en kinderactiviteiten. Ook zijn er rondleidingen waarbij uitleg wordt gegeven over de nieuwe plaatsing.

Het lid worden is dan extra aantrekkelijk: er wordt dan 25% korting gegeven op een jaarabonnement voor nieuwe leden, een actie die van 16 t/m 22 december in alle vestigingen gehouden wordt.

Een foto-impressie van de verbouwing is hier te zien. Zie ook dit eerdere bericht.


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie