HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Ook volgend jaar Write Now!
30-11-2012
Literair talent kan zich manifesteren tijdens de dertiende editie van de schrijfwedstrijd.
Write Now!, de grootste schrijfwedstrijd voor jongeren in het Nederlandse taalgebied, wordt volgend jaar voor de dertiende keer gehouden. Jongeren in Nederland, Vlaanderen en Suriname tussen de 15 en 24 jaar met een passie voor schrijven krijgen de mogelijkheid met eigen geschreven werk hun talent te testen.

Winnaars van Write Now! worden steeds vaker opgemerkt door landelijke uitgeverijen. De wedstrijd bracht bekende auteurs voort als Ernest van der Kwast, Maartje Wortel (met Dit is jouw huis won zij de Anton Wachterprijs 2010) en Dennis Gaens (auteur van twee gepubliceerde dichtbundels). Anderen timmeren flink aan de weg met optredens op festivals, publicaties in magazines en aanbiedingen van uitgeverijen op zak.

Write Now! 2013 begint met regionale voorronden. Voorafgaand aan de uitreiking wordt per regio een schrijfworkshops georganiseerd, waarbij een bekende schrijver tips geeft om een geschreven tekst nog beter uit de verf te laten komen. Na een programma met muziek, voordracht en film bepaalt een vakjury welke deelnemer zich plaatst voor de grote finale in Rotterdam.

De hoofdprijs van Write Now! 2013 bestaat uit een MacBook ter waarde van 1500 euro, een blog-contract bij Spunk.nl, een coachingstraject van literair agent Sebes & van Gelderen, optredens tijdens Geen Daden Maar Woorden Festival en Wintertuinfestival in Nijmegen. De publieksprijs is in handen van de lezer. De finalist met de meeste stemmen wint een publicatie in Metro Vlaanderen.

Inzenden kan tot 1 april 2013 via de website, waar ook de voorwaarden te lezen zijn.


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie