HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Bibliotheek Assen verstrekt iPads aan basisscholen
30-11-2012
De verstrekking is onderdeel van een project waarbij kinderen leren ondernemen.
De Bibliotheek Assen leent vanmiddag 34 iPads uit aan verschillende basisscholen in de gemeente. Om 14.00 uur nemen 20 leerlingen van de basisscholen Kloosterveen en Het Krijt de iPads als eerste in ontvangst. De kinderen gaan ze in en om het klaslokaal gebruiken voor het project dat ze in het kader van het Asser project ‘Onderwijs en Ondernemen’ zelf hebben ontwikkeld.

De bibliotheek participeert in het project, dat werd opgestart in samenwerking met de gemeente Assen. Er doen zes plaatselijke basisscholen aan mee. Het project heeft als doel het ondernemen van jongs af aan te stimuleren. Op verschillende basisscholen hebben schoolklassen hun eigen onderneming gevormd, waarbij kinderen in de praktijk leren hoe het is om een product op dienst te ontwikkelen en aan de man te brengen.

De iPads worden per school voor enkele maanden uitgeleend en er gebruikt om multimedia toe te passen, social media te ontdekken en onderwijsapplicaties te volgen. Ook de televisiestudio en de digitale tafels en de wand die de Bibliotheek Assen in De Nieuwe Kolk beheert zijn voor de scholen beschikbaar.

Zie ook dit bericht en dit bericht.


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie