HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Vlaamse bibliotheken steunen campagne Amnesty International
02-12-2012
Afgelopen zaterdag zijn de boeken van 11 Vlaamse schrijvers voor tien dagen verdwenen uit de kasten van meer dan 120 Vlaamse bibliotheken in het kader van een campagne van Amnesty International om de aandacht te vestigen op het belang van vrije meningsuiting.
De bibliotheken steunen met deze actie de eindejaarscampagne van Amnesty International. De bedoeling is bezoekers tot 10 december - internationale mensenrechtendag - aan den lijve te laten ondervinden wat vrije meningsuiting betekent. In het kader van deze campagne worden de boeken van Herman Brusselmans, Dimitri Verhulst, Saskia de Coster, Kristien Hemmerechts, David Van Reybrouck, Josse De Pauw, Annelies Verbeke, Stefan Hertmans, Joke Van Leeuwen, Peter Holvoet-Hanssen en Bart Van Loo tien dagen lang uit de bibliotheekkasten 'verbannen'. Op de lege plekken komt de volgende boodschap: 'Wegens belastende inhoud werden de boeken van [naam schrijver] verwijderd.' De bezoeker vindt de boeken terug aan de balie met een boodschap van Amnesty International: 'Gelukkig genieten onze schrijvers in België van vrijheid van meningsuiting. Elders in de wereld riskeren ze soms lijf en leden. Help Amnesty International om vrije meningsuiting overal even vrij te maken.'

Om aandacht te vragen voor de campagne hebben de schrijvers Annelies Verbeke, Saskia De Coster en Dimitri Verhulst op 1 december in Antwerpen en Gent op de stoep van de bibliotheek actie gevoerd voor vrije meningsuiting overal in de wereld, zo meldt Amnesty International België.


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie