HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Rijswijkse bibliotheekvestiging dicht
03-12-2012
Maandagmiddag 31 december sluit bibliotheek De Ottoburg aan de Esdoornstraat definitief haar deuren.
Als gevolg van een door de gemeente Rijswijk genomen bezuinigingsmaatregel is er dan na ruim 90 jaar geen bibliotheekvestiging meer in oud-Rijswijk. Vanaf 1919 was de bibliotheek gevestigd in de Herenstraat; in 1997 werd de locatie betrokken in gebouw De Ottoburg in de Esdoornstraat.

In bericht op de website zeggen directie en medewerkers van de Bibliotheek aan de Vliet het zeer te betreuren dat de bibliotheekvestiging uit dit deel van de gemeente verdwijnt. Vooral voor jonge kinderen, ouderen en het basisonderwijs.

Deze week ontvingen de leden van De Ottoburg een brief van de directeur van de bibliotheek waarin zij over de sluiting werden geïnformeerd. Een deel van de leners van De Ottoburg maakt al gebruik van de bibliotheek aan het Generaal Eisenhowerplein, die vanaf januari 41 uur per week geopend zal zijn.

Voor leners die de bibliotheek aan het Eisenhowerplein nog niet kennen zijn er in januari rondleidingen die verzorgd worden door de medewerkers van De Ottoburg.

Vanaf woensdag 10 december tot en met maandag 31 december 2012 kunnen leners afscheid nemen van wijkbibliotheek De Ottoburg. Samen met de medewerkers kunnen zij een wensboom maken, waarin zij hun goede wensen hangen.

Onderdelen van de inventaris van De Ottoburg worden verkocht aan belangstellenden. Een deel van de boekencollectie krijgt een nieuwe bestemming in de andere bibliotheekvestigingen. De rest van de collectie wordt afgeschreven en te koop aangeboden.

Leners die niet in staat zijn om naar een van de andere bibliotheeklocaties te gaan, kunnen een beroep doen op de gratis dienstverlening Bibliotheek aan Huis


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie