HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Bibliorura sluit twee vestigingen
03-12-2012
Een nieuw servicepunt en schoolbibliotheken-nieuwe-stijl compenseren de sluitingen.
Op 1 januari komt er een einde aan de huidige dienstverleningsovereenkomst van Basisbibliotheek Bibliorura met de gemeente Roerdalen, zo wordt op de website van de bibliotheek gemeld. ‘De gemeente heeft gekozen voor een andere vorm van dienstverlening, gebaseerd op een beperkter budget.’

Een gevolg hiervan is dat de vestigingen in Herkenbosch en Posterholt per 1 januari gesloten worden. Voor alle inwoners in de Roerstreek blijft de bibliotheek in Roermond zeven dagen per week geopend.

In Sint Odiliënberg wordt een servicepunt van de bibliotheek ingericht, met een collectie boeken en tijdschriften voor volwassenen en een aantrekkelijke collectie prentenboeken voor de allerjongsten.

In alle basisscholen van de gemeente Roerdalen realiseert Bibliorura een schoolbibliotheek-nieuwe-stijl. De eerste daarvan zijn basisscholen De Achtbaan en St. Martinus. Op dit moment wordt door medewerkers van de bibliotheek- en de scholen gewerkt aan de inrichting ervan. De scholen werken actief mee aan het beheer van de schoolbibliotheek, die uitsluitend toegankelijk zal zijn voor de eigen leerlingen.

Bibliorura zag zich eerder ook al genoodzaakt haar vestigingen in Swalmen, Montfort, Melick en Vlodrop per 1 januari van dit jaar te sluiten en waar mogelijk te vervangen door servicepunten of bibliotheekpunten in scholen.


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (1)

dries van gorkum
15-12-2012 16:19
Wij hebben ons hier nog niet bij neergelegd. In Herkenbosch is een handtekeningenactie gestart. De handtekeningen, gepaard met een vlammend protest worden op 20 december, voorafgaand aan de Raadsvergadering van Roerdalen in St. Odilienberg  aangeboden aan het gemeentebestuur.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie