HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
600 titels DBNL beschikbaar als e-book
06-12-2012
Vanaf vandaag zijn 600 titels uit de collectie van de Digitale Bibliotheek voor de Nederlandse Letteren (DBNL) ook als e-book te lezen. 
Tot de 600 (rechtenvrije) titels behoort met name proza, zoals Ideën van Multatuli, de historische romans van Bosboom-Toussaint en Hendrik Conscience, De kleine Johannes van Frederik van Eeden en Eva van Carry van Bruggen. Maar ook een bescheiden hoeveelheid jeugdliteratuur, poëzie (o.a. de Verzamelde gedichten van Marsman en Mei van Gorter) en non-fictie (o.a.Vincent van Goghs Brieven aan zijn broeder en Henri Pirennes Geschiedenis van België) maken deel uit van dit aanbod, zo meldt DBNL vandaag in een persbericht.

De e-books zijn voor het gemak van de gebruiker ondergebracht in een apart overzicht. Indien van een in de DBNL opgenomen tekst een versie als e-book beschikbaar is (als ePub), zal dit echter ook bij de afzonderlijke titel te vinden zijn. Deze 600 titels kunnen dus zowel beschikbaar zijn als ePub, als PDF-bestand, als scan van het origineel, of ze zijn direct via de website van DBNL in te zien. Het aantal titels uit haar collectie dat ook beschikbaar komt als e-book zal de komende tijd verder toenemen, aldus DBNL.

Het overzicht van de 600 titels die nu als e-book beschikbaar zijn gekomen, is hier te vinden.

Van de 600 meest rechtenvrije titels werd de ePub-versie voorbereid in samenwerking met Bibliotheek.nl. Het betreft hier de 600 titels die in de Roadmap e-books van BNL en de VOB-Inkoopcommissie vermeld worden als het DBNL-aanbod aan e-books dat binnenkort toegevoegd zal worden aan de e-books die de openbare bibliotheken kunnen bieden, o.a. via een aparte website en een download-app, via welke ook 500 rechtenvrije Nederlandstalige titels van Project Gutenberg beschikbaar komen.


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie