HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Gevolgen bezuinigingen Borger-Odoorn in beeld
10-12-2012
Wegens bezuinigingen wordt het aantal vierkante meters verminderd, wordt de collectie kleiner en het aantal openingsuren teruggebracht.
Gebruikers en medewerkers van de vier bibliotheken in de gemeente Borger-Odoorn (Drenthe) gaan de gevolgen van bezuinigingen ondervinden. Van de vestiging in Valthermond wordt de collectie gehalveerd, die in Nieuw-Buinen is per 1 januari op woensdagmorgen dicht. Ook worden tijdelijke contracten van medewerkers niet verlengd.

In een korte reportage van RTV Drenthe licht manager Vera Traas de situatie toe. ‘We gaan in Valthermond het aantal vierkante meters terugbrengen. We gaan de bibliotheek verkleinen met de helft en daarmee ook de collectie. Niet zozeer die voor de jeugd, die houden we in stand. Dat vinden we belangrijk, ook vanwege de taalachterstand in het gebied. Maar we gaan wel de volwassenencollectie verkleinen.

We hebben de afgelopen jaren lopen kaasschaven, we zijn overal wat efficiënter te werk gegaan met de materialen en daar waar mogelijk hebben we op onze eigen kosten bezuinigd. Nu zijn we genoodzaakt de klant te treffen door onder andere kleinere collecties en een dagdeel te sluiten.’

De reportage van RTV Drenthe, waarin ook gebruikers van de bibliotheek aan het woord komen, is hier te zien.


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie