HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Succesvolle Kinderboekenweekactie Friese bibliotheken
14-12-2012
Er werd een recordbedrag van 8000 euro opgehaald voor My Book Buddy.
Een tijdens de Kinderboekenweek gehouden actie van de Friese bibliotheken werd een succes, zo is te lezen op de website. Basisschoolleerlingen en de bibliotheken haalden tezamen 8000 euro op die ten goede komt aan My Book Buddy. Bij de actie konden kinderen geld in zamelen door onder andere deel te nemen aan leesmarathons en het leesmeterdoeboekje van de bibliotheek in te vullen.

Leerlingen van groep vijf en zes van CBS De Roerganger overhandigden de cheque aan de oprichtster van My Book Buddy Cathy Spierenburg. ‘Ik ben erg blij met dit grote bedrag. Er is in Nederland nog nooit zo´n groot bedrag in één keer opgehaald. Bedankt allemaal’, aldus Spierenburg. Het ingezamelde geld zal onder meer gebruik worden voor het maken van kasten en het inkopen van boeken, tasjes en vlaggen.

Tijdens de slotbijeenkomst in de Bibliotheek Heerenveen stelden de aanwezige kinderen veel vragen aan Cathy. Een kind verteld het de kinderen in Ghana te gunnen: ‘Ik heb thuis een boekenkast met wel 30 boeken. Ik vind dat de kinderen daar ook veel boeken moeten hebben. Als zij veel moeten lezen om bijvoorbeeld lerares of dokter te worden, dan is dit een goed idee!’ Een andere leerling vertelde over haar leesverslavingen en verklaarde dat ze die graag aan de kinderen in de ontwikkelingslanden overdraagt.

Zie ook dit eerdere bericht.


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie