HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
KopGroep Bibliotheken wint eerste prijs Dat doet de Bieb
17-12-2012
De jury prijst KopGroep om haar creativiteit en originele inzendingen.
De campagne Dat doet de Bieb was bedoeld om op een ludieke manier voor het voetlicht te brengen wat de bibliotheek allemaal in huis heeft. Juist in tijden van bezuinigingen is het belangrijk om de waarde van de bieb te laten zien. De deelnemende bibliotheken kregen zes opdrachten die met wisselende groepen medewerkers moesten worden uitgevoerd. Zo gingen bibliotheken op zoek naar ambassadeurs, werden actief op sociale media en gingen samenwerken met een commerciële partner.

Door KopGroep Bibliotheken werden diverse promotiefilmpjes gemaakt. De Texelse wethouder Eric Hercules nam de ambassadeursrol op zich. Voorts werd in de Bibliotheek Schagen een sportdag tussen de boeken gehouden, in samenwerking met sportschool Body Action. Als slotactiviteit was er een flashmob op de boot naar Texel rond het boek Vijftig tinten grijs.

Zie ook de Facebookpagina van KopGroep Bibliotheken.

Na KopGroep Bibliotheken eindigden Bibliotheek Veldhoven als tweede en Bibliotheken Menterwolde, Pekela en Veendam als derde. De uitslag werd op de Bibliotheektweedaagse bekendgemaakt door Prinses Laurentien via dit filmpje. De drie prijswinnaars krijgen als prijs een privé-optreden van cabaretier Silvester Zwaneveld in de eigen bibliotheek.
Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie